Krzyżak na gaz mały Standard
Wymiary: 9,5 x 9,5 cm
Materiał: wysokiej jakości stal
Krzyżak pod garnek do smażenia i gotowania:
mięs, warzyw, konfitur, mleka itp.
Najważniejsze cechy:
- dobrze przewodzi ciepło,
- gotowane potrawy nie przypalają się,
- stabilnie utrzymuje naczynia na kuchence,
- nieszkodliwa dla zdrowia,
- specjalna budowa umożliwia stawianie naczyń o bardzo małych średnicach.
- Przed pierwszym użyciem krzyżaka należy umyć go w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń w celu usunięcia pozostałości oleju konserwującego,
- Nie pozostawiać samego krzyżaka na włączonym palniku bez położonego naczynia,
- Po wyłączeniu palnika, należy poczekać aż krzyżak się wystudzi. Nie schładzać gwałtownie krzyżaka w zimnej wodzie,
- Nieprawidłowe użytkowanie krzyżaka może prowadzić do jej deformacji i zniszczenia.