TECHNICQLL Klej do tkanin 20ml R-116

Elastyczny klej do mocnego łączenia i naprawy różnego rodzaju tkanin. Po wyschnięciu naprawiany materiał może być prany i prasowany.

Dostępność: 57 op.
9.84
9.84
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
op.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Więcej o produkcie
Waga
0.03 kg
EAN:
5902051002116

Parametry:

Kolor: biały (po zsieciowaniu bezbarwny)
Czas otwartego schnięcia: 30 min.
Pełne utwardzenie: 12 h
Odporność na temp: -20°C do 60°C
Okres ważności : 24 miesiące

Cechy: 

  • elastyczny
  • odporny na wodę i temperaturę
  • nie zawiera szkodliwych rozpuszczalników
  • optymalna lepkość

Zastosowanie:

Elastyczny i bardzo mocny klej do łączenia i naprawy tkanin wykonanych z bawełny, filcu, juty, materiałów obiciowych itp.
Typowe zastosowanie obejmuje:

  • naklejanie łat na ubrania w miejscach przetarcia (kolana, łokcie)
  • naprawianie rozdartych parasoli, plandek
  • naprawa obić na meblach
  • zabezpieczanie krawędzi materiałów

Korzyści: 

  • nie deformuje i nie usztywnia tkanin
  • naprawiane materiały mogą być prane, czyszczone na sucho i prasowane – w temp. do 60°C
  • bezpieczny w użytkowaniu
  • łatwy do nakładania

Sposób użycia: 

  1. Nanieść klej na obydwie powierzchnie i rozprowadzić go równomiernie za pomocą szpachelki lub pędzla o krótkim włosiu. Klej powinien dokładnie pokrywać całą naprawianą powierzchnię – również krawędzie i rogi.
  2. Odczekać około 10 – 15 min (w temperaturze 18°C); klej powinien być suchy dotykowo.
  3. Materiały połączyć, dokładnie wygładzić i przeprasować żelazkiem (temperaturę żelazka dobrać do gatunku tkaniny).

Wskazówki i porady:    

  • aby uzyskać jak najlepsze połączenie, elementy przeznaczone do klejenia powinny być czyste i suche
  • powierzchnie pokrywać cienką warstwą kleju
  • klej na bazie lateksu, przy narażeniu na UV spoina może żółknąć

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze od 5°C do 25°C. Chronić przed wilgocią. 

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: